Tégy jót!

tegyjot_logo_white

A Tégy Jót oldalát két magánszemély, Ganyi Károly, és Pásztor Marianna, a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány egyik kuratóriumi tagja üzemelteti. Közülük az oldal ötletgazdája, készítője, maga is súlyosan mozgáskorlátozott.

A https://tegyjot.hu kizárólag jótékonysági ügyeket jelenít meg és támogatást gyűjt rászorulóknak.

Az oldalon nem nonprofit szervezeteknek gyűjtünk, hanem konkrét ügyekre várjuk a támogatásokat. A tapasztalat az, hogy ha konkrét emberek szívszorító történetét olvassuk, sokkal motiváltabbak vagyunk arra, hogy segítsünk. És szívszorító történetekben sajnos nincs hiány. Az állatvédelemre azonban NEM áll módunkban gyűjteni!

Ha a támogató személy kiválasztott egy Gyűjtést, egyszerűen kattintson a „Támogatom” gombra! Ha még nem regisztrált az oldalra, akkor meg kell tennie, ha pedig már regisztrált, egyszerűen csak jelentkezzen be adataival. Ezután mint egy szokásos webshopban, úgy történik a vásárlás. A Támogatások mennyiségének kiválasztása után kapni fog egy e-mailt, amiben minden további teendő pontosan le lesz írva.

Fontos! Azzal, hogy a Tégy Jót! felületén vásárol kupont, még nem támogatta ténylegesen az ügyet! Ehhez a vásárlástól számított 8 napon belül kell utalni a pénzt!

A vásárlás után a visszaigazoló e-mailben szereplő összeget a gyűjtésben szereplő számlaszámra kell utalni.

Az ajánlat lejárta után minden esetben közzétesszük, hogy mennyi kupon talált gazdára.

A támogatás közvetlenül a támogatott bankszámlájára kerül. A Tégy Jót csapata soha nem von le jutalékot a beérkezett támogatásokból! Ha mégsem tudja a támogató 8 napon belül fizetni, természetesen akkor sem vész el a lehetőség, a később beérkezett támogatásokat éppúgy megérkeznek a támogatott számlájára.

Minden támogatottnak más-más a számlaszáma, ezért több megrendelés esetén nem lehet egyszerre kifizetni a támogatásokat.

Nagyon sok rászoruló van és naponta maximum 1 gyűjtést jelenítünk meg, így muszáj szűrni a beérkezett kéréseket. Igyekszünk azokat kiválasztani, akiknek a legsürgetőbb a segítség. Minden esetben ellenőrizzük a segítségkérés valóságosságát. Továbbá mindenkor fenntartjuk a jogot, hogy további dokumentumokat és egyéb információkat kérjünk be az ellenőrzés lebonyolítása érdekében.

Általában véve 180 napig van kint az oldalon egy gyűjtés, illetve addig, míg a kívánt összeg össze nem gyűlik. Ez azonban nincs kőbe vésve. A gyűjtés ideje alatt lehet kampányolni az éppen aktív gyűjtés(ek)ért link megosztással.

Ha lejárt a gyűjtés, az archiválódik, s átkerül az Akiknek segítettünk menüpontba. Ekkor már nem lehet vásárolni kuponokat, ezt bizonyítja az „Elfogyott” felirat is.