Anyukáknak

Apró örömök, baba-mama klub

találkozók: ÓMI Városi Könyvtár, minden hónap utolsó szerdája

533b20fc6cfbf04

Rohanó világunkban egyre nagyobb szerepe van a baba-mama kluboknak. Ez az hely, ahol a gyermekek új élethelyzettel találkoznak, újabbnál újabb élményekkel gazdagodnak, miközben játszanak a többiekkel. Fontos, hogy a szülők (anyukák és apukák) is tapasztalatot cserélhetnek egymással, megvitathatják az éppen aktuális problémáikat.

Miért jó egy baba-mama klub? Azért, mert bárki megoszthatja gyermekével kapcsolatos félelmeit, problémáit, tapasztalatait és tanácsait. Sok jó, kis helyen. Egy klub fantasztikus lehetőség a kikapcsolódásra, ismerkedésre, egymás segítésére, új élmények gyűjtésére. Amíg a mama hasznos információkhoz jut, addig a baba jól érzi magát a közösségben.

533b20f9cd0d902

Éppen ilyen hely az ózdi Apró Örömök Baba-Mama Klub, melyet 2012-ben hozott létre a várandós Berecz Vera és barátnője, akik szerettek volna egy közeget, ahol beszélgethetnek más anyukákkal és apukákkal, akik ugyanabban a helyzetben vannak (vagy már átélték) a nagy csodát, ami előtt akkor álltak. A klub megalkotásának az alapvető célja volt, hogy a gyerekek jól érezzék magukat és a szülők kicsit kiszakadjanak a monoton mindennapokból. A korosztályt tekintve többségben vannak az egy-két éves gyerkőcök, de vannak várandós anyukák és néhány hónapos babák is. A kis közösség igen gyorsan gyarapszik, immáron 85 tagja van.

A találkozóknak a városi könyvtár ad helyet havonta egyszer, két órára. A foglalkozásokon bárki részt vehet: anyukák, apukák, nagymamák, nagypapák vagy akár idősebb testvérek is. Gyakran meghívott vendégelőadók is megjelennek ilyenkor az összejöveteleken, akik beszámolnak tapasztalataikról. Mindenkit várnak sok szeretettel!

Forrás: babamama.hu

 

elv-C3-A1laszt-C3-B33

AEROBIK

IMG_6689294222211

elv-C3-A1laszt-C3-B33